Zonnevijlle Kruidenrub1

Shoarma kruiden rub.

Dennis Nooitgedagt
Een mengsel van kruiden, speciaal voor de specifieke shoarma smaak te creeeren
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Droge Rub
Keuken BBQ
Porties 1

Equipment

  • 1 Mengbeker

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel gemalen zwarte pepepr
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel paprikapoeder mild
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepepeper
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel selderijblad gedroogd
  • 1 theelepel peterselie gedroogd
  • 1 theelepel zout Naar smaak

Instructies
 

  • Mix alle kruiden en voeg naar smaak zout toe.

Notities

Shoarma kruiden!
Shoarma is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab. De naam duidt op het meestal verticaal opgestelde spit, waaraan plakken in specerijen gemarineerd lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees geroosterd wordt. Dit geroosterde vlees wordt in repen afgesneden en kleiner gesneden en in een pitabroodje of van het bord gegeten. In Nederland en België wordt ook varkensvlees gebruikt.
Zo afentoe een heerlijk broodje shoarma met knapperige ijsbergsla en knoflooksaus.. 😋👌🏻
Maar dan niet van die gekruide bakken uit de supermarkt, maar heerlijk zelf gekruid met je eigen mengsel…
Helemaal te maken zoals jij het lekker vindt.
Dit recept is van Dennis Nooitgedagt
Trefwoord BBQ, Droge Rub, Dry Rub, Shoarma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.