Balinese Kippenlevers
Kippenlevers met een indonesiche twist
Equipment
- 1 Wok
Ingrediënten
- 250 gr Kippenlevers
- 2 el olie
- 1 Grote Ui Gesnipperd
- 1 teen Knoflook
- 0,5 tl Djahe
- 0,5 tl Bruine Basterd Suiker
- 1 tl Sambal Trassie
- 1 el Pindakaas
- Peper Naar Smaak
- Zout Naar Smaak
- 2 dl Kippenbouillon
- 1 el Santen Mix
Instructies
- Spoel de kippenlever onder stromend koud water af.Verwijder alle onregelmatigheden (galsporen)Maak hierna de levers droog met keukenpapier.Verhit in een wok of wadjan de olieFruit de ui tot hij glazig zietPers er de knoflook boven uitVoed de djahe, bruine suiker en sambal trassie toeRoer alles goed door elkaar en voeg de pindakaas toeStrooi er wat zout en peper over en roer alles goed door elkaarDoe hierna de kippelevers erbij en laat alles onder voortdurend omroeren 2 minuten zachtjesbakken. Schenk er de kippebouillon bij en laat alles dan 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer ervervolgens nog de santen-mix door en blijf dan roeren tot een gebonden saus is verkregen.