Babi Kuning
Varkensvlees in een Indonesische saus
Equipment
- 1 Wok
Ingrediënten
- 600 gram Hamlappen
- 2 tl Knoflookpoeder
- 6 el Ketjap Manis
- 2 el Oestersaus
- 1 el Kunyit
- 1 el Kerriepoeder
- 3 el Arachideolie
- 1 Rode Ui
- 2 dl Runderbouillon
- 1 dl Water
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd de hamlappen in ongeveer even grote blokjes. Doe dit in een kom en voegknoflookpoeder, zout, ketjap, oestersaus, kunyit en kerrie toe, roer het geheel goed door enlaat dit ca 15 minuten intrekken. Snipper de ui fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de uihier in. Voeg als de ui glazig wordt, het vlees toe. Zet het vuur hoog en schep het regelmatigom. Leg de deksel schuin op de pan als het vlees een beetje bruin geworden is, nog steeds ophoog vuur. Voeg na ca 7 minuten de runderbouillon toe en leg nogmaals de deksel schuin opde pan. Laat het vlees flink sudderen op hoog vuur. Zodra het vocht bijna is ingedampt eenbeetje water toevoegen. Schep het geheel goed door. Als het vlees zacht is dit allesoverscheppen in een voorverwarmde schaal.